Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δοκιμαστική Διοργάνωση Ταεκβοντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012

Η WTF δημοσίευσε τα στοιχεία για το Δοκιμαστικό Τουρνουά Ταεκβοντο, Ολυμπιακοί Αγώνες, Λονδίνο 2012 (Taekwondo Test Event for London 2012 Olympic Games) που θα γίνει στις 3~4 Δεκεμβρίου 2011, Λονδίνο, Βρετανία. 
Στην ανακοίνωσή της συμπεριλαμβάνεται ένα εγχειρίδιο για την διοργάνωση και η λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν (Δυστυχώς κανένας Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια).  
19 χώρες θα συμμετέχουν με αθλητές/-τριες στο τουρνουά: Australia, Azerbaijan, Brazil, China, Chinese Taipei, Croatia, France, Germany, Great Britain, Iran, Israel, Italy, Korea, Mexico, Russia, Senegal, Spain, Sweden και USA. 
16 αθλητές/αθλήτριες για κάθε μια από τις 2 κατηγορίες Ανδρών, Α[68-] και Α[80-] και τις 2 κατηγορίες Γυναικών, Γ[49-] και Γ[67+]. 

Οι αγώνες θα γίνουν με το PSS της Daedo. Θα δοθούν στους αθλητές/-τριες καινούργια πατουσάκια (sensor socks) και κάσκες της Adidas. Τα πατουσάκια θα δίνονται στους αθλητές/-τριες πριν από κάθε αγώνα και θα επιστρέφονται μετά από κάθε αγώνα.

Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης

1η ημέρα, 3 Δεκεμβρίου 2011:
WTF, London OG Test Event: Games Result (Day 1 _Dec 3, 2011) 4 Dec 2011
FILE.1 Test Event_Medalist by Event_Dec 3
FILE.2 Test Event_Match Tree with result_M-68_Dec 3
FILE.3 Test Event_Match tree with result_F-49_Dec 3


2η ημέρα, 4 Δεκεμβρίου 2011:
WTF, London OG Test Event Games Result (Day 2_Dec. 4, 2011) 5 Dec 2011
FILE.1 Test Event_Medalists by event_Dec 4
FILE.2 Test Event_Match Tree with result_M-80kg_Dec 4
FILE.3 Test Event_Match Tree with result_F plus 67kg_Dec 4_1
FILE.4 Test Event_Medal Tally by Nation_Dec 4
FILE.5 Test Event_Number of entries by nation_Dec 4



Πολύ καλά τα "έντυπα" με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Περισσότερο όμως θα ήταν "καλύτερα" τα video από τους αγώνες που έγιναν. Οι εικόνες είναι πολύ πιο "δυνατές" από τις λέξεις και τους πίνακες κατάταξης και μεταλλίων. 

Στα video θα μπορούσαμε να δούμε την "πραγματική δράση" και τα "ουσιαστικά" γεγονότα, για τους αθλητές και τις αθλήτριες και για την "συμπεριφορά" των Daedo PSS σε αγώνες με ολυμπιακές κατηγορίες και σε "ολυμπιακό" επίπεδο και κυρίως με "ολυμπιακές ρυθμίσεις".
Ελπίζουμε πως κάτι θα "βγει" στο Dartfish ή στο YouTube...

Δυστυχώς μετά από μια μικρή έρευνα βρήκαμε πως αυτά τα "test events" που γίνονται στο Λονδίνο ως δοκιμαστικά για τους ολυμπιακούς αγώνες, θα είναι "κλειστά για το κοινό". Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι, όμως το αποτέλεσμα ένα: Αν δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν θεατές ζωντανά, τότε το σίγουρο είναι πως δεν θα μπορέσουμε να τα παρακολουθήσουμε ούτε και μαγνητοσκοπημένα, δείτε: London Prepares Series, Events at ExCeL
Υπάρχουν όμως πάντα οι "διαρροές" σε κάθε "κλειστό και "εφτασφράγιστο" μυστικό. Ήδη "διέρρευσε" το knock-out που "έδωσε" ο Aaron Cook (GB) σε Ιταλό αθλητή, σε έναν από τους αγώνες: Amazing turning Kick in London Test Event.


Τυχαία και "στο άσχετο" βρήκαμε και μια συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ της WTF στην Κορέα, κατά την διάρκεια των αγώνων (στο video εμφανίζεται με πλήρη αγωνιστική εξάρτηση και σαν να έχει "βγει" μόλις από κάποιον αγώνα εκεί): Alexandros Nikolaidis



Το εγχειρίδιο: ‘London Prepares’ Taekwondo International Invitational, Event manual, 29 Nov – 5 Dec 2011
και 

Οι συμμετοχές: Entry List




1 σχόλιο:

Σχολιάστε