Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Προειδοποιητικά σημάδια για το Ολυμπιακό Κορεατικό TKD

(Πηγή: WTM, HOME > NEWS > Korea,  Warning signs on for the Korean Olympic TKD,  Wednesday, December 07, 2011, 19:40:44)

[μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά: Σίμος Δαλκυριάδης]

 

Προειδοποιητικά, ανησυχητικά σημάδια για το 
Ολυμπιακό Κορεατικό TKD

“Χωρίς χρυσό” στην ολυμπιακή πρόβα, στην Δοκιμαστική διοργάνωση στο Λονδίνο
από τον Jean S. Park kaku616@gmail.com

Σκιές και προειδοποιητικά σημάδια για την Κορεατική Ομάδα ταεκβοντο για τους επικείμενους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.
Ο λόγος είναι, η “φτωχή” απόδοση στα τελικά αποτελέσματα, με μόνο ένα χάλκινο μετάλλιο στο Δοκιμαστικό Τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012, σε μια διοργάνωση “πρόβα τζενεράλε” για τους Ολυμπιακούς στο άθλημα του ταεκβοντο.
Η Ολυμπιακή Ομάδα της Κορέας

Την τελευταία ημέρα του Δοκιμαστικού Τουρνουά, ο Sang-Bin Lee Α[80-] και η αθλήτριες Hye-Mi Park, Sae-Bom Ahn και In-Jong Lee  Γ[67+], αγωνίστηκαν χωρίς να καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο χρυσό μετάλλιο.
Ο Sang-Bin Lee, που κανονικά αγωνίζεται στα Α[80+], συμμετείχε στην μικρότερη κατηγορία βάρους για να μπορέσει να λάβει μέρος στο τουρνουά, έχασε από τον Ramin Azizov στα ημιτελικά. Σε αυτόν τον αγώνα, αν και οι “κινήσεις” του άπειρου διαιτητή δέχτηκαν κριτική, το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν όντως ένας “χαμένος αγώνας”. Λόγω τραυματισμού, ο Lee αποσύρθηκε από την προσπάθεια του για το χάλκινο μετάλλιο.

Με τρεις Κορεάτισες αθλήτριες, όλες στην κατηγορία Γ[67+], η ομάδα της Κορέας αναμένονταν να αντιμετωπίσει την Gwladys Épangue. Ωστόσο, μόνο η Sae-Bom Ahn κατάφερε να αγωνιστεί εναντίον της. Στα προημιτελικά, και ενώ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει την έμπειρη  Épangue   

Η Hye-Mi Park και η In-Jong Lee βρέθηκαν να αγωνίζονται μεταξύ τους στα προημιτελικά, όπου η Park κατάφερε να νικήσει στο τέλος. Έπειτα και με τρόπο που μας άφησε άναυδους, δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά ενάντια στην Anastasia Baryshnikova, και έχασε έτσι την ευκαιρία να αγωνιστεί εναντίον της Épangue.

Τελικά, η Épangue κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να πάρει την νίκη εναντίον της Baryshnikova, καταφέρνοντας έτσι να πάρει το χρυσό μετάλλιο για τους Ολυμπιακούς που θα γίνουν του χρόνου, ως προοίμιο για το χρυσό εκεί, τρόπος του λέγειν.

Ο επικεφαλής αρχηγός της Κορεατικής Ομάδας, ο Se-hyuk Kim, είπε “ όντως χάσαμε” και πρόσθεσε: “δεν είμαι και πολύ απογοητευμένος από τα αποτελέσματα, μιας και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης και η συμμετοχή μας εδώ, δε οργανώθηκε με την προοπτική να κερδίσουμε αποτελέσματα, αλλά ήταν ένα ακόμα μέρος του προπονητικού μας προγράμματος για την προετοιμασία μας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, θα χρειαστούμε μια καλύτερη προετοιμασία, που θα λαμβάνει υπόψιν τόσο την παράμετρο του ηλεκτρονικού θώρακα (PSS) όσο και την παράμετρο του ταλέντου των Ευρωπαίων αθλητών”.

Μετά το Δοκιμαστικό Τουρνουά, η ομάδα της Κορέας θα πάει στο Παρίσι, για να λάβει μέρος στο Paris International Taekwondo Open, που θα γίνει στις 11~11 Δεκεμβρίου και μετά θα επιστρέψει στην Νότια Κορέα στις 13 Δεκεμβρίου.

<WTM=World Taekwon Media>
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

4 σχόλια:

  1. den ton endiaferei ton kim -ti tsaki an paroun metalleia stin olimpiada
    to mono pou ton endiaferei aytin tin periodo einai min bgei to athlima apo tous olimpiakous

    exei xortasei i korea apo metalleia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την ταινια την βρηκε κανεις σπασμενη ??????

    THE KICK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. se ayto tha simfoniso oloi i WTF den asxolite pleon me ti metalleio tha pari i korea alla pos tha ginei na parameini to athlima stous olimpiakous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. parapona polla exei i Δ.Ο.Ε apo tin wtf tou logou oti ta grafeia tis stin Lozani ipolitourgoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε