Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Κορέα, οι ΗΠΑ και το Μεξικό είναι οι μόνες χώρες με τέλειες προκρίσεις (4 στις 4)

(Πηγή: maTaekwondo+, Korea, United States and Mexico are the only ones with a perfect classification, International|masTaekwondo+|2011/12/08 05:57:00)

[μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά: Σίμος Δαλκυριάδης]

(ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ) ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 2012

Η Κορέα, οι ΗΠΑ και το Μεξικό είναι οι μόνες χώρες με τέλειες προκρίσεις (4 στις 4)
Μόνο αυτές οι χώρες έχουν μέχρι στιγμής και τις τέσσερις θέσεις πρόκρισης, εκτός της Βρετανίας που έχει τις 4 θέσεις ως διοργανώτρια χώρα. Έχουν απομείνει ακόμα δυο τουρνουά πρόκρισης (Αφρικής και Ευρώπης) και απομένουν θέσεις για πρόκριση για άλλα 41 κράτη.

Το Μεξικό και οι ΗΠΑ δεν είχαν καταφέρει να πάρουν καμιά πρόκριση στο Παγκόσμιο Τουρνουά στο Baku (δείτε τα αποτελέσματα του τουρνουά: WTF World Qualification [Jun 30 ~July 3 2011/ Baku, Azerbaijan] – Results), ωστόσο, ήξεραν πως να αλλάξουν αυτή την κατάσταση στο Παναμερικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης (δείτε τα αποτελέσματα του τουρνουά: Pan American Qualification Tournament [Nov 18~20, 2011] – Results). Οι εκπρόσωποι της Κορέας (αθλητές και αθλήτριες), ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να πάρουν και τις τέσσερις θέσεις της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Τουρνουά της WTF.
Η Μεγάλη Βρετανία (η χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο) δεν συμμετέχει σε κανένα από τα Προολυμπιακά Τουρνουά Πρόκρισης, λόγω του ότι, ως διοργανώτρια χώρα έχει αυτόματα λάβει τις τέσσερις θέσεις που δικαιούται για την την συμμετοχή 2 αθλητών και 2 αθλητριών της.

Από τις 128 συνολικά θέσεις που υπάρχουν για τους αγώνες ταεκβοντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι 84 έχουν ήδη μοιραστεί (συμπεριλαμβάνονται και οι 4 της Μεγάλης Βρετανίας), εκτός από το Παγκόσμιο Τουρνουά και το Παναμερικανικό που ήδη αναφέρθηκαν πιο πάνω, έχουν γίνει και αυτό της Ωκεανίας (δείτε τα αποτελέσματα του τουρνουά: Oceania qualification Tournament [Sep 11 / Noumea, New Caledonia] – Results) και της Ασίας (δείτε τα αποτελέσματα του τουρνουά: Asian Qualification Tournament[ Nov 26 ~ 27, 2011/ Bangkok, Thailand] – Results).

Το Ιανουάριο του 2012, θα γίνουν και τα δυο τουρνουά που έχουν απομείνει (Αφρικής και Ευρώπης). Σε αυτά τα τουρνουά θα δοθούν αλλές 40 θέσεις πρόκρισης (16 για το τουρνουά της Αφρικής και 24 για το τουρνουά της Ευρώπης). Οι 4 θέσεις που θα μείνουν για να συμπληρωθούν οι 128 συνολικά θέσεις, θα αποδοθούν από μετά από την σχετική επιλογή ανάμεσα στις χώρες που υπέβαλαν την σχετική αίτηση, με την απόφαση που θα λάβει η τριμερής επιτροπή, η οποία και θα ανακοινώσει την απονομή αυτών θέσεων.

Πριν από ένα χρόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο είχε παρουσιάσει μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με το Σύστημα Προκρίσεων, όπου περιγράφει με κάθε σαφήνεια την όλη διαδικασία των προκρίσεων (δείτε σχετικά: Qualification system [English version]).

Τον Αύγουστο του επόμενου χρόνου θα δούμε για τέταρτη συνεχή φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012) τους αγώνες στο ολυμπιακό άθλημα του ταεκβοντο ως επίσημο άθλημα στο πρόγραμμα.

Πίνακας με τις χώρες και τις θέσεις ανά χώρα, που έχουν πάρει την πρόκριση για τους 
Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012

Μετάφραση από τα Ισπανικά στα Αγγλικά: Silvana Ramírez Cuevas
Αρχικό άρθρο (στα Ισπανικά): Corea, Estados Unidos y México, únicos con clasificación perfecta
Claudio Aranda, masTaekwondo.com Team
masTaekwondo+
info@mastaekwondo.com

Η σελίδα της WTF με τις πληροφορίες για τα τουρνουά πρόκρισης:
Qualification tournaments 
WTF World Qualification [Jun 30 ~July 3 2011/ Baku, Azerbaijan] - Results
Oceania qualification Tournament [Sep 11 / Noumea, New Caledonia] - Results
Asian Qualification Tournament [Nov 26 ~ 27, 2011/ Bangkok, Thailand] - Results
Pan American Qualification Tournament [Nov 18~20, 2011] - Results
Taekwondo Test Event for London 2012 Olympic Games [Dec 3~4, 2011/ London, UK]
- Results
African Qualification Tournament [Jan 11~12, 2012 / Port Said, Egypt]
European Qualification Tournament [Jan 27 ~29, 2012/ Kazan, Russia]

3 σχόλια:

  1. ameriki tora siga tosa xronia mia oikogeneia kanei WTF den to kserete !!! den tous endiaferei exoun aytoi kati protathlimata kai bdomada ginete kai ena san to olandiko

    mexico nai simfono alla exoun omada kai proponitarades

    ee i KOREA metadeytera pige kai ta pire kiolas san tin ARSENAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ) ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΧΙCO.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 1987

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑ 54ΚΙΛΑ 58 ΚΙΛΑ 63 ΚΙΛΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε