Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το καλύτερο 4ποντο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Κ 2011, στην Χαλκίδα

Στο βίντεο που υπάρχει στο τέλος της ανάρτησης, βλέπουμε το "καλύτερο" 4ποντο (περιστροφή και χτύπημα στο κεφάλι) που έγινε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων 2011, στην Χαλκίδα (καλά, ίσως όχι το καλύτερο αλλά ένα από τα καλύτερα). 
Το βίντεο "τραβήχτηκε" με ζουμ και έγινε επεξεργασία για να "παίζει" σε αργή κίνηση. Ο αγώνας είναι ο τελευταίος πριν τα μετάλλια, δηλαδή όποιος κέρδιζε θα πήγαινε στην 4άδα και θα εξασφάλιζε, τουλάχιστον, χάλκινο μετάλλιο.
Παρατηρήστε πως:

- Η διαιτητής είναι σε "απόσταση αναπνοής", κάνει μάλιστα και κίνηση προς τα πίσω για να μην την "πιάσει" το χτύπημα.
- Η μία κριτής δεξιά-εμπρός έχει σηκωθεί από την καρέκλα της γιατί οι αθλητές έχουν πλησιάσει πολύ προς το μέρος της και για να έχει καλύτερη ορατότητα, "βλέπει" την φάση πεντακάθαρα.
- Ο κριτής που βρίσκεται αριστερά-πίσω και ο κριτής αριστερά-εμπρός δεν φαίνονται αλλά μάλλον "βλέπουν" την φάση, και λέμε μάλλον γιατί τους εμποδίζει το σώμα της διαιτητού (ειδικά τον αριστερά-εμπρός)
- Ο κριτής δεξιά-πίσω είναι ο μόνος που έχει την μικρότερη ορατότητα αφού το χτύπημα γίνεται στο "τυφλό του σημείο", θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να "είδε" την φάση. Ίσως μόνο την κίνηση του μπλε αθλητή και αυτό πίσω από την πλάτη του.
- Το χτύπημα τελειώνει με πτώση του κόκκινου αθλητή που το εκτέλεσε.
- Η διαιτητής λόγω της πτώσης του κόκκινου αθλητή διακόπτει τον αγώνα.
- Δεν δίνεται το "κεφάλι" (τρίποντο) από τους κριτές. Επειδή χρειάζεται οι 3 κριτές να πατήσουν το κουμπί για να μπουν οι πόντοι, υποθέτουμε ότι το πάτησαν από 2 κριτές έως και κανένας.
- Ο κριτής με την μικρότερη πιθανή θέα, σηκώνει χέρι (προφανώς πάτησε το κουμπί αλλά πιθανόν να  ήταν και ο μόνος που το πάτησε).
- Η διαιτητής καλεί τους κριτές σε σύσκεψη για να αποφασίσουν αν ήταν ή δεν ήταν, αυτό για το οποίο ο κριτής σήκωσε το χέρι του.
- Η σύσκεψη τελειώνει και βγαίνει η απόφαση. Δεν ξέρουμε τι ψήφισαν, αλλά όπως καταλαβαίνουμε από την συνέχεια, θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 3 ναι και 2 όχι για την απόφαση που βγήκε. Υποθέτουμε πως η διαιτητής, ο κριτής που σήκωσε το χέρι και ένας ακόμα κριτής ψήφισαν Ναι, δηλ. ότι ήταν "έγκυρο χτύπημα".
- Το τετράποντο (3 πόντοι για το κεφάλι και 1 πόντος για την περιστροφή) δίδεται στον κόκκινο αθλητή.
- Ο κόκκινος αθλητής παίρνει και παρατήρηση γιατί έπεσε.

Το σκορ μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν Κόκκινος 0 - 1 Μπλε και γίνεται Κόκκινος 4 - 1 Μπλε.

σημείωση: καθώς ο Κόκκινος αθλητής απομακρύνεται από την φάση, (μάλιστα η διαιτητής τον "βοηθάει", αφού τον ακουμπά με το χέρι της στον ώμο, να απομακρυνθεί) κοιτάζει συνέχεια προς την κερκίδα, μάλλον προς κάποιον γονιό. Παρατηρήστε την κίνηση που κάνει με το κεφάλι του, απαντώντας προφανώς σε κάποια σχετική ερώτηση με το τι έγινε στην φάση. Και συνεχίζει να κοιτά προς την κερκίδα συνεχόμενα και όχι προς την προπονήτριά του.
 
Από εκεί και πέρα και στον δεύτερο γύρο, έγιναν 2 "πατητά" κεφάλια από τον Μπλε (με νεριο τσακι από έξω, από μικρή απόσταση, όπου η πατούσα βρήκε όλη την αριστερή πλευρά στο πρόσωπο του Κόκκινου και τον ανάγκασαν να "ακουμπήσει" σχεδόν στο πάτωμα) και ενώ καταγράφηκαν από τους κριτές (τουλάχιστον από 3), σβήστηκαν τελικά με απόφαση της διαιτητού, με την αιτιολογία ότι "ο Μπλε αθλητής έσπρωξε πριν κάνει τα χτυπήματα" και τις δυο φορές. Επίσης στον 2ο γύρο, η διαιτητής "αναγκάστηκε" να διακόψει τον αγώνα 8 φορές γιατί οι δυο αθλητές "πλησίαζαν επικίνδυνα και έτειναν να αγκαλιαστούν" ο ένας με τον άλλον και ίσα που προλάβαιναν να ακουμπήσουν ο ένας με τον άλλον πριν τους διακόψει έγκαιρα η διαιτητής.

Ο Κόκκινος αθλητής ΔΕΝ πήρε κανένα άλλον πόντο, του επιβλήθηκαν μόνο κάποιες παρατηρήσεις.
Ο αγώνας έληξε υπέρ του Κόκκινου αθλητή.

14 σχόλια:

  1. po po 4 metrise ayto
    exo enan kalo ofthalmiatro na pane oloi oi diaitites kai ta eksoda ta plirono ego

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ, fights,
    δεν παίζουν ρόλο ούτε οι σύλλογοι ούτε οι αθλητές αλλά το αίσχος των διαιτητών και τα συμφέροντα που υπηρετούν με τη θέληση τους ή όχι. Οι θύτες και οι ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που θα έπρεπε να τους δείχνουμε το δάχτυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ma oloi oi diaitites einai oi apotiximenoi apo to athlima bre simo
    eides kanenan pou na kseri aki na ponaei to athlima na einai diaititis???????? pes mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U3DHKni1mu8#!

    κατι τετοιο περιμενουν ολοι να γινει , μαλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα δεν βλεπετε τι κανουν οορισμενοι συλλογοι βαζουν για διαιτητες γονεις και συγγενεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα ξέρουμε αυτά αλλά ποιος σωστός θα μπει στην διαιτησία , υπήρξαν μερικοί αξιόλογοι αλλά αν τους πλησίασης και τους μιλήσεις θα καταλάβεις ότι βγήκαν από μόνοι τους έξω διότι τους είχαν δώσει γραμμή πλεύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και δώσανε 4 πόντους σε αυτό το χτύπημα !!!!!
    τσάμπα ασχολείστε κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. nakits, ασχολούμαστε γιατί το αγαπάμε το "άτιμο" το άθλημα και γιατί μα νοιάζει, όπως πιθανόν να νοιάζει και εσένα.
    Για το γαμώτο, δεν θέλουμε να μας "διώξουν" και εμάς και τα παιδιά μας. Θα μείνουμε εδώ και θα τα λέμε και θα τα φωνάζουμε, θα ζητάμε τα σωστά και θα λέμε τα στραβά, μπας και κάποια στιγμή γίνει κάτι και αρχίσουν να στρώνουν.
    Ευσεβής πόθος, αλλά πόθος, τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η μονη λυση για να παψουμε να ασχολουμαστε με την διαιτησια ειναι να καθιερωθει ως must απο τους κορεατες οι ηλεκτρονικοι θωρακες αλλα και οι ηλεκτρονικες κασκες. ειδα στο site της dae do οτι η κασκα μπορει να καταγραψει μεχρι 4 χτυπηματα το δευτερολεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kai oi diaitites ti tha kanoun tha ginoun xronometres mono i tha dinoun mono tis poines

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NAI BRE FILE MOU EIDIKA STIN ELLADA MONO AYTO MPOROUN NA KANOUN KAI TIPOTA ALLO!!!! NA KRATANE ENA XRONOMETRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμμετεχω λιγο αργα γιατι οπως βλεπω εχετε κανει τους σχολιασμους σας...αλλα για να σιγουρευτω...αυτο το χτυπημα θωρακα δε χτυπησε??τι τεσσερης ποντους??(για να ξερω δλδ μηπως θελω εγω οφθαλμιατρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς@Αρσενοη
    Το χτύπημα ήταν ψηλά στο μπράτσο. Η διαιτητής που ήταν σε θέση να το δει καλύτερα από όλους "δέχτηκε" να ψηφίσουν για αυτό και ο κριτής στην δεξιά πίσω γωνία που είχε την "χειρότερη" θέα (που κανονικά δεν είδε καθόλου το χτύπημα γιατί απλά έβλεπε την πλάτη του μπλε αθλητή) σήκωσε το χέρι του για να κάνει ένσταση που δεν μπήκε το 3ποντο που πάτησε (πολύ πιθανό να ήταν και ο μόνος που το έδωσε) από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί κεφάλι δηλ. τρίποντο και +1 για την περιστροφή...
    Τι να πεις, "άγνωστες οι βουλές των κριτών-διαιτητών". Θα καταλήξουμε όλοι να πάμε στον οφθαλμίατρο, όχι για γυαλιά αλλά για αλλαγή ματιών και να κάνουμε και λοβοτομή για "καταλαβαίνουμε" τι δίνουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε