Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για τις διεκδικήσεις της LaJust από την WTF


[μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά Σίμος Δαλκυριάδης]
Δικαστήριο στην Κορέα ακύρωσε την απόφαση στις 25 Ιουλίου για το “πάγωμα” των τραπεζικών λογαριασμών της WTF

Το τμήμα Anyang του Τοπικού Επαρχιακού Δικαστηρίου της Suwon ενημέρωσε την WTF στις 19 Δεκεμβρίου για την απόφασή του να ακυρώσει την προηγούμενη απόφασή του για το “πάγωμα” των τραπεζικών λογαριασμών της WTF. Με αυτή την απόφαση, οι οικονομικοί πόροι από τις Εθνικές Ομοσπονδίες Μέλη με τις συνδρομές τους, θα είναι διαθέσιμοι για την WTF.


Στις 25 Ιουλίου, 2011, το τμήμα Anyang του Τοπικού Επαρχιακού Δικαστηρίου της Suwon, είχε κάνει δεκτή την αίτηση της LaJust για το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της WTF με το σκεπτικό της εξασφάλισης (εγγύησης) για διαφυγόντα κέρδη της LaJust (προμηθευτής – πιστωτής) από την WTF (πελάτης – οφειλέτης) βάση της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας και συμβολαίου. Η WTF άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 28 Νοεμβρίου, 2011, το Περιφεριακό Δικαστήριο της Σεούλ είχε απορρίψει και την δεύτερη αίτηση  της LaJust για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων για να απαγορευτεί η χρήση άλλων PSS εκτός αυτών της LaJust στο Δοκιμαστικό Τουρνουά Ταεκβοντο στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 4~8 Απριλίου 2012  στην Αίγυπτο.
===============================


[σχολιασμός]
Η επιχειρηματική "αυτοκτονία" της LaJust είναι ένα μυστήριο. Τώρα που έκλεισε πλέον η υπόθεση και όλα τα ένδικα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν έπεσαν στο κενό, μπορούμε να πούμε πως και η LaJust ως εταιρία πολύ σύντομα, πιθανόν, να κατεβάσει και τα ρολά. Είναι πολύ πιθανό, όλη αυτή η υπόθεση να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή σε σεμινάρια μάρκετινγκ και μάνατζμεντ. 
Όποιον και να ρώτησα (σχετικούς και άσχετους), όλοι τους μου είπαν το ίδιο πράγμα, η εταιρεία έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και η στρατηγική που ακολούθησε μόνο ως αυτοκαταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως, η εταιρία, από βασιλιάς έγινε κλητήρας. Η στρατηγική "ή όλα ή τίποτα" που ακολούθησε, κατέληξε στο να χάσει σχεδόν τα πάντα. Η WTF ως αμυνόμενη και στριμωγμένη στην γωνία αντέδρασε και απάντησε σκληρά και άμεσα. Πέταξε την εταιρία εκτός παιχνιδιού. Είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο, η εταιρία, να μπορέσει να ανακάμψει και να μπει ξανά στην αγορά των PSS (εκτός αν αγοράσει κάποια άλλη μάρκα-εταιρία που ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι, με τα κέρδη της). Εκεί που είχε το 90 με 100% της αγοράς κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να πάει στο μηδέν. Το κενό γέμισε γρήγορα η Daedo. Αν δεν ήταν ανταγωνίστριες οι δυο εταιρίες, θα μπορούσε να πει κανείς πως η LaJust άνοιξε και ετοίμασε την αγορά για την Daedo!!!
Είναι πολύ περίεργο, εκτός αν, σε ένα τελείως φανταστικό σενάριο, οι μάνατζερς - μέτοχοι  της εταιρίας ήθελαν να "ξεφορτώσουν" την επιχείριση και να πάνε διακοπές ή να επενδύσουν αλλού τα μιλιούνια που έβγαλαν... Ποιος να ξέρει άραγε;
Τέτοια εμπορική "κουταμάρα" και επιχειρηματικές "τάσεις αυτοκτονίας" πρώτη φορά βλέπουμε, αντί να βγάλει την εταιρία, η αγορά ή ο ανταγωνισμός από την μέση, αυτή έκανε τα αδύνατα δυνατά να βγει από μόνη της.
Πραγματικά απίστευτο!!!
Η LaJust τουλάχιστον, μάζεψε κάμποσα εκατομμύρια δολάρια, ευρώ κτλ. από τις πωλήσεις της μέχρι την αρχή τους τέλους, πριν μερικούς μήνες.


Το χειρότερο όμως που έμεινε από όλα αυτά, είναι οι εξαπατημένοι και παραπλανημένοι πελάτες, όλοι αυτοί που αγόρασαν σωρηδόν τα PSS της LaJust, οι Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι ταεκβοντο σε όλο τον κόσμο και έμειναν με τα "άχρηστα" προϊόντα στα χέρια τους. Και σε αυτό δεν φταίει μόνο η LaJust... 


Κανονικά, η WTF θα έπρεπε να απαιτήσει πίσω όλα αυτά τα χρήματα που δόθηκαν για την αγορά των PSS. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι αυτή που εκπροσωπεί τους "αγοραστές" και υποτίθεται πως θα πρέπει να προστατεύσει τα δικαιώματά τους και να ζητήσει αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν όλοι όσοι, με τις δικές της προτροπές και "ευλογίες" αγόρασαν το "αναγνωρισμένο" και "πιστοποιημένο" σύστημα PSS της LaJust. Όπως κάνει τώρα για να "επιβάλει" τους Daedo. Εξάλλου η WTF είναι αυτή που "επέβαλε" τους ηλεκτρονικούς θώρακες (LaJust), αυτή είναι που τους "ξε-επέβαλε" (LaJust), και αυτή είναι που τους "ξανά-επιβάλει" (Daedo).
Πως γίνεται να "αναγκάσεις" κάποιον να αγοράσει ένα προϊόν και να το χρησιμοποιήσει και μετά από λίγο καιρό να τον "ξανά-αναγκάσεις" να σταματήσει να το χρησιμοποιεί και το πετάξει και στο "καπάκι" να τον "αναγκάσεις" να αγοράσει ένα άλλο ίδιο προϊόν για την ίδια δουλειά και να βγαίνεις και "λάδι"; 
Η "αμυντική" στάση της WTF και ο ρόλος του "θιγομένου" δεν μας πείθει πλέον.

[Υ.Γ. από φήμες μάθαμε πως, η Adidas ετοιμάζεται να ξαναμπεί στην αγορά των PSS με άλλη εταιρεία και άλλο όνομα. Φήμες; Ίσως ναι, ίσως όχι...
Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε σύντομα, τουλάχιστον 3 εταιρίες στα PSS:
Την Daedo, την KP&P και την "άλλη" Adidas. Αν τώρα υποθέσουμε πως οι "ανώνυμοι" μέτοχοι - επενδυτές της LaJust, που έγιναν ζάμπλουτοι από το μονοπώλιο που είχε η εταιρία τα τελευταία χρόνια, σκεφτούν να ξαναβάλουν χρήματα, να επενδύσουν κεφάλαια σε κάποια "νέα" ή "παλιά" εταιρία και να ξανάμπουν και αυτοί στο παιχνίδι, τότε ίσως έχουμε και τέταρτη εταιρία. 
Το "κεφάλαιο" δεν έχει πατρίδα, δεν έχει μνήμη και δεν έχει και "ηθικές αναστολές", έχει μόνο ως αυτοσκοπό το κέρδος, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο.]

3 σχόλια:

  1. prin 2 xronia itan na agorasi tin la just i adidas
    kai den egine i sinxoneusi
    mallon irthe i epoxi pou tha mpei i adidas mesa sto paixnidi
    alloste olimpiakoi agones xoris adidas den enoeite
    kai giafto o logos pou exei aposiri tous palious tis thorakes
    piges anaberoyn oti gia to 2012 , kai epeidi einai i proti xronia ekane piso i adidas gia na entopisei pithana problimata ton prostateytikon pou tha laboun meros stous olimpiakous

    anamenete!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ...
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΑΙΤΕ Η ADIDAS ,ΑΛΛΑ
    ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε