Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Λονδίνο 2012, 6 κάμερες για το video replay στους αγώνες

(Πηγή: WTF RUMBO A LONDRES 2012, En Londres habrá 6 cámaras para Video Replay, Corea del Sur | masTKD.com | 19:41:00 04/05/2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Στον δρόμο προς το Λονδίνο 2012
Στο Λονδίνο θα υπάρχουν 6 κάμερες για το Video Replay

Η πληροφορία αυτή πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από το masTaekwondo.com. Μισή ντουζίνα κάμερες που θα μαγνητοσκοπούν κάθε έναν αγώνα (καθ' όλη την διάρκεια τους), θα τοποθετηθούν στο τερέν. Μάθετε πως θα γίνει και πως θα οργανωθούν οι αποκλειστικές, ως προς το έργο που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν, αυτές κάμερες.


Το Video Replay θα εφαρμοστεί στην πιο πλήρη μορφή του, στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 (για τους αγώνες στο άθλημα του WTF Taekwondo). Η εφαρμογή του θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό που αναμένεται να είναι ότι καλύτερο έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το άθλημα του αγωνιστικού ταεκβοντο, όσο να αφορά την δίκαιη λήψη αποφάσεων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και αυτό γιατί θα βασίζονται και πάνω στο Video Replay όλα τα αποτελέσματα που θα βγουν από τους διάφορους αγώνες με πραγματική δικαιοσύνη και χωρίς αντιπαλότητες και ενστάσεις.

Όπως ήδη κάνει, εδώ και αρκετό καιρό, η εταιρία που είναι υπεύθυνη και αφιερωμένη για αυτή την δουλειά, η Dartfish (Dartfish TV και εταιρία Dartfish), θα είναι αυτή που θα εφαρμόσει το σύστημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει μέχρι στιγμής σε αγώνες ταεκβοντο σε Ολυμπιακή Διοργάνωση.

Οι κάμερες θα κατανεμηθούν ως εξής: Τέσσερις κάμερες θα μπουν στις γωνίες, μια κάμερα σε κάθε γωνία του  μοναδικού αγωνιστικού χώρου που θα υπάρχει για τους αγώνες και των 128 αθλητών & αθλητριών που θα αγωνιστούν εκεί (όπως αυτοί & αυτές καθορίστηκαν από τις προκρίσεις, ως θέσεις πρόκρισης, για να συμμετέχουν). Η πέμπτη κάμερα θα μαγνητοσκοπεί μόνιμα την περιοχή (και για την αναμετάδοση των αγώνων στα ΜΜΕ), και μια έκτη κάμερα θα είναι για τις εναέριες λήψεις, για να εκτελεί λήψεις από ψηλά και από πάνω προς τα κάτω.

 
Κάτι που πραγματικά θα είναι επαναστατικό για το άθλημά μας, είναι η εφαρμογή της προβολής των αγώνων πάνω σε μια τεραστίων διαστάσεων γιγαντοοθόνη, που θα βρίσκεται μέσα στο στάδιο όπου θα δοθούν οι μάχες, έτσι κάθε ένας θα μπορεί να δει σε αναμετάδοση πραγματικού χρόνου τι βλέπουν και οι κριτές στην επιτροπή εξέτασης του video replay αφού θα γίνεται και η αναμετάδοση του στην γιγαντοοθόνη, όταν ζητηθεί με ένσταση (μπλε και κόκκινη κάρτα ενστάσεων των προπονητών στην καρέκλα) η επανεξέταση του video replay.

Η εργασία που έχει καταβληθεί (και καταβάλει) η WTF για να εξασφαλιστεί ότι όλα θα δουλέψουν ρολόι κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι πραγματικά τεράστια, και οι αλλαγές που έχουν γίνει τελευταία στους Κανονισμούς Αγώνων είναι ένα σαφές και ξεκάθαρο παράδειγμα αυτού που λέμε.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή μας με έναν από τα "ηγετικά μυαλά" στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο, τον Γάλλο Philippe Bouedo, μας είχε πει με μεγάλη παρρησία: "Θέλουμε να εκμηδενίσουμε οποιαδήποτε υποκειμενικότητα υπάρχει ή προέρχεται από την διαιτησία. Έχοντας υπόψιν ότι, αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί και λειτουργήσει καλά, οι ενστάσεις θα είναι πολύ λιγότερες, και έτσι θα γίνει δυνατό να διασφαλίσουμε την επιτυχία του αθλήματος του ταεκβοντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιαυτό το λόγο θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό ατού, προς όφελός μας, για την παραμονή του αθλήματος μας στο βασικό πρόγραμμα και στον πυρήνα των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων."
(δείτε σχετικό άρθρο μας: "...αφού δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε", στις 9 Απριλίου 2012)

Exclusive masTaekwondo.com
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε