Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Άνθρακες ο θησαυρός

Το νέο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του αθλητικού νόμου, "πέρασε" αλλά "μισό" και "κουτσό". Μόνο οι αλλαγές και οι προσθήκες που αφορούσαν έμμεσα ή άμεσα το ποδόσφαιρο έγιναν δεκτές από την ολομέλεια της βουλής και κάποιες ψιλο-αλλαγές για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Οι πολύ σημαντικές, ουσιαστικές και κύριες παρεμβάσεις στην μοριοδότηση των αθλητών/-τριών πήγαν στον "κάλαθο των αχρήστων".

Η κατά τα άλλα "δημοκρατική" και "με τον αέρα της ανανέωσης" κ. Διαμαντοπούλου, απέρριψε όλες τις σημαντικότατες αλλαγές που υπήρχαν στο νομοσχέδιο για την βελτίωση και τον εξορθολογισμό  στα κριτήρια μοριοδότησης και επιβράβευσης των αθλητών & αθλητριών που διακρίνονται αγωνιστικά.

Η "σιδηρά κυρία" του ΠΑΣΟΚ (αν και πολλοί λένε πως είναι ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, από μόνη της) εξάντλησε την αρνητικότητα της και το "εκτόπισμα" της για να μην περάσουν οι αλλαγές.

Για ακόμη μια φορά ο αθλητισμός έχασε και οι αθλητές/-τριες αφέθηκαν στην τύχη τους και στο περιθώριο.


Το απίστευτο θα είναι να περιμένουμε τώρα, πως θα έχουμε ανάπτυξη και βελτίωση στον αθλητισμό... 
Είμαστε για κλάματα και για κλάματα, μόνο. 
Η "πολύ έμπειρη" σε θέματα αθλητισμού, (πρώην λοχαγός και νυν ταγματάρχης) κ. Διαμαντοπούλου, έκρινε πως είναι επαρκή και σωστά, όλα όσα δίνει η πολιτεία μέχρι τώρα στους "ευνοημένους" αθλητές και οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν να γίνουν προς το καλύτερο ήταν μη-αναγκαίες.

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους πολιτικούς "μεγαθήρια" που το μόνο που έχουν έγνοια τελικά είναι, πως θα περάσει "το δικό τους" και η "άποψη τους" και πως θα κάνουν "επίδειξη δύναμης" πάνω στις ελπίδες μας και στο μέλλον μας.

Οι αποχωρίσεις των αθλητών/-τριων και ειδικά των έφηβων αθλητών/-τριων είναι πλέον δεδομένες. Ο αθλητισμός θα "αδιάσει" από τα ταλέντα του και τις ελπίδες του για το μέλλον.

Μόνο για το "επαγγελματικό" ποδόσφαιρο τελικά έγινε αυτό το νομοσχέδιο, ενώ ο "ερασιτεχνικός" αθλητισμός ξανα-αφέθηκε στην μιζέρια του, και εκτός από τις πενιχρές επιχορηγήσεις τώρα έχει να ανταπεξέλθει ενάντια και στις "πενιχρές" μοριοδοτήσεις και τα "αυστηρά" κριτήρια μοριοδότησης που παραμένουν "ως είχαν", στραβά και ανάποδα.

Για ακόμη μια φορά το τρένο έφυγε, αλλά ο αθλητισμός στην χώρα μας έμεινε στην λίστα αναμονής στις αποθήκες του σταθμού εμπορευμάτων.


[αναμένουμε την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. του τελικού νόμου, από το Εθνικό Τυπογραφείο, και θα το αναρτήσουμε. Η αναδημοσίευση θα γίνει καθαρά για λόγους τελικής επιβεβαίωσης για τους "άνθρακες", μια και αυτά που περιέχει ουδόλως μας ενδιαφέρουν, επίσης θεωρούμε ότι είναι και εντελώς άσχετα με αυτά που εμείς αναγνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ως "αθλητισμό"...]  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε