Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΟΤ, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012

[#][ανταποκρίσεις από την διοργάνωση]
(03/04/2012) Ανακοίνωση των τελικών επίσημων αποτελέσματων της διοργάνωσης από την ΕΛ.Ο.Τ.: 2.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΗΜΑΤΟΣ TAEKWONDO ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΛΑΡΙΣΑ 9-11/3/2011



 

Βίντεο και φωτογραφίες από την διοργάνωση
(από διάφορες πηγές):
ΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ, Θήβα, Κοροπουλη Αλεξανδρα Πανελληνιο πρωταθλημα εφηβων - νεανιδων
Λαρισα 09~11/03/2012

από Olympiada Bolanou στο fb
από Thodoris Houstler στο fb
από Mikrii Anacta στο fb
από Sotiria Barda στο fb
από Blasshs Petropoulos στο fb
από Αττική Ένωση στο fb
από Α.Σ. TAEKWONDO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΗΚΟΣ στο fb
από Ctellaki Mocxopoulou στο fb
από Vasilis Balaskas στο fb
από Dimitris Bakogeorgos στο fb
από ΑΣ TAE KWON DO ΕΛΠΙΔΟΣ σο fb
από A.S. TAEKWONDO CHRISOUPOLIS στο fb
από Sotiria Barda στο fb
από Α.Σ. Παλμός Βύρωνας Ταε-κβο-ντο στο fb
από Α.Σ. Παλμός Βύρωνας Ταε-κβο-ντο στο fb
από ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ (με e-mail)
από Δημήτριος Θεμιστοκλέους στο fb
από ΤΑΕΚWON DO KAKARELI-KOUMOUDIS στο fb
από ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
από A.s. Keumgang στο fb

1η ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012. Οι πρώτες πληροφορίες και εντυπώσεις άρχισαν να καταφθάνουν από την Νεάπολη της Λάρισας. Το στάδιο χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως "σταδιάρα", με πάρα πολύ καλές εγκαταστάσεις. Σήμερα, Παρασκευή, αγωνίζονται οι έφηβοι αθλητές και νεανίδες αθλήτριες μας, στις εξής κατηγορίες βάρους, Εφήβων: Ε[45-], Ε[48-] και Ε[51-], Νεανίδων: Ν[42-], Ν[44-], Ν[46-], Ν[49-], Ν[52-] και Ν[68-].
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, με αγώνες στο πνεύμα του "ευ αγωνίζεσθε", μαχητικά αλλά χωρίς τραυματισμούς και με δίκαια διαιτησία.  Για την οργάνωση των αγώνων δεν έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες, χθες έγινε η ζύγιση για τους αθλητές/-τριες που θα αγωνιστούν σήμερα και η κλήρωση για όλες τις κατηγορίες και όλες τις ημέρες, από ότι μάθαμε, τα pulls δόθηκαν μαζί με τον φάκελο που παραλαμβάνει ο προπονητής/αρχηγός ομάδας για κάθε σύλλογο, χωρίς κάποια δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο. Όλα αυτά αναμένουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο, με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών διαδικασιών στις δηλώσεις συμμετοχής, στην ζύγιση, στην κλήρωση, στη παραγωγή της διάρθρωσης των pulls & στην δημοσίευση τους στο διαδίκτυο, στην online πληροφόρηση εξέλιξης των αγώνων (λεπτό προς λεπτό) και μετάδοση των αποτελεσμάτων με πρόσβαση σε όλους καθώς και το μεγάλο όνειρο, την αναμετάδοση των αγώνων ζωντανά σε κανάλια video streaming στο internet. 
Όλα τα παραπάνω είναι ευχές και προσδοκίες που χρόνια τώρα, αποζητά το άθλημα του ταεκβοντο στην χώρα μας, για να "ξεκολλήσει" από την αφάνεια και την μη-πληροφόρηση για τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτό. 
Οι ευχές αυτές μέλλει να πραγματοποιηθούν, ως επί το πλείστον, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΕΛΟΤ στο άμεσο μέλλον, αρχής γενομένης με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ 2012 που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 30-31/3-1/4/2012 σύμφωνα με το καλεντάρι που έχει αναρτήσει η ομοσπονδία μας στον ιστότοπό της. Αναμένουμε να δούμε την πραγματοποίηση τους.

Ας μπει, επιτέλους, το άθλημά μας στην θέση που του αξίζει και στην χώρα μας, ψηλά, όπως είναι και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι 4η δύναμη στους Ε/Ν στην Ευρώπη, μετά τις πολλές επιτυχίες των μελών της Εθνικής Ομάδας 2011 (2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο και πολλές καλές θέσεις στην κατάταξη από τους αξιόμαχους αθλητές και αθλήτριες μας, τους έφηβους και τις νεανίδες μας, τις ελπίδες μας) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν 2011 στην Πάφο της Κύπρου. 

Η Εθνική Ομάδα που θα προκύψει από αυτό το πρωτάθλημα, από τους νικητές που θα ανέβουν στην 1η θέση στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο, για κάθε μια κατηγορία βάρους, θα μας εκπροσωπήσει τον Απρίλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012 της WTF, στην Αίγυπτο.


2η ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012, Σάββατο 10 Μαρτίου 2012.
Φτάσαμε στην Λάρισα. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες που δώσαμε και βρήκαμε εύκολα το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης. Τελικά, είναι δίπλα ακριβώς από (εντυπωσιακό) γήπεδο και έδρα της ΑΕΛ (με σήμα το βυσσινί αλογάκι), της ομάδας της Λάρισας στο ποδόσφαιρο. Εξωτερικά το κλειστό έχει πολύ περίεργη εμφάνιση, ασυνήθιστη, μοιάζει σαν πυραμίδα χωρίς τον κώνο της κορυφής, σε κιτρινοπράσινο χρωματισμό με κάτι τεράστιες σωλήνες εξαερισμού να δεσπόζουν στις πλευρές του, εντυπωσιακό στάδιο σε τρία επίπεδα, πάρα πολλές θέσεις για θεατές και στις 4 πλευρές του γηπέδου, θυμίζει λίγο τετραγωνισμένη αρένα. Η πιο χαμηλή σειρά των κερκίδων είναι 3-4 μέτρα σε ύψος από το ξύλινο δάπεδο. Δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο, η πρόσβαση γίνεται μόνο από εισόδους στο επίπεδο του ισογείου. Εντυπωσιακό το στάδιο, όμως τοποθετήθηκαν μόνο 3 τερέν. Φήμες έλεγαν πως θα έβαζαν τουλάχιστον 4 αλλά τελευταία στιγμή το άλλαξαν σε 3 (είχαν καλέσει και περισσότερους διαιτητές αλλά ακύρωσαν τις προσκλήσεις).
Με μόνο 3 τερέν και παρόλο που οι αγώνες γίνονται σε 3ήμερο είχαμε τα γνωστά φαινόμενα με τις πολύωρες καθυστερήσεις. Κάποιος προπονητής μου είπε πως ο αθλητής του είχε έναν αγώνα στο νούμερο Χ12 και επόμενος ήταν στο Χ34 (22 αγώνες μετά!!!), όπερ σημαίνει πως αν έπαιξε τον 1ο αγώνα γύρω στις 11πρωί, θα έπαιζε τον 2ο κατά τις 4 το απόγευμα. Όντως, όταν φτάσαμε για την ζύγιση που ήταν στις 3 με 5 το απόγευμα, τα νούμερα στα τερέν είχαν φτάσει κοντά στο 30. Σε πολλές κατηγορίες οι αθλητές/-τριες είχαν μέχρι και 6 αγώνες μέχρι τον τελικό.
Πολλές οι συμμετοχές λόγω του ότι δεν έγιναν οι προκρίσεις των ενώσεων (Νότιας και Βόρειας) που θα έβαζαν οροφή στις 16 συμμετοχές ανά κατηγορία (8 + 8 max). 
Στο pull των Ε[78+] είχε 14 συμμετοχές όπως συμβαίνει συνήθως, αφού η βαριά κατηγορία των εφήβων έχει μικρό αριθμό αθλητών πανελλαδικά.
Εκτός από τις πολύωρες καθυστερήσεις και την 3ήμερη (4ήμερη με την ζύγιση της Πέμπτης) διάρκεια δεν άκουσα άλλα παράπονα πχ. για την διαιτησία. Όμως είδα και μου είπαν πάλι για την παράξενη συμπεριφορά και την παράξενη καταγραφή πόντων από τους ηλεκτρονικούς θώρακες της Daedo. Το περίεργη και παράξενη πάει στο ότι, άλλες φορές ένα άγγιγμα δίνει πόντο και άλλες φορές ένα δυνατό χτύπημα με το πόδι δεν δίνει πόντο.
Οι προπονητές στην καρέκλα έχουν τις μπλε και κόκκινες κάρτες της ένστασης και υπάρχει βιντεοκάμερα δίπλα στην γραμματεία σε όλα τα τερέν σε τρίποδο με χειριστή, που σημαίνει πως υπάρχει και video replay. Αλλά δεν έτυχε να δω κάποια περίπτωση ένστασης/εξέτασης με το σύστημα.
Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν μόνο αυτοί που έπρεπε να υπάρχουν και το ότι το γήπεδο δεν είναι προσβάσιμο από τις κερκίδες βοήθησε λίγο στο να μην δούμε άτομα που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί, να "περιφέρονται" στον χώρο με τα τερέν.
Πολύ χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι στον χώρο των κερκίδων και ειδικά στον αρκετά φαρδύ διάδρομο (που χρησίμευε και ως χώρος προθέρμανσης των αθλητών) που υπάρχει γύρω γύρω πάνω από τις κερκίδες ήταν στημένες σε τρίποδα πάρα πολλές βιντεοκάμερες. Επίσης το ίδιο πράγμα με τις κάμερες γινόταν και στο μπαλκόνι χαμηλά στις κερκίδες. Ίσως αυτό το πρωτάθλημα να είναι, μέχρι στιγμής, και η πιο εκτενώς βιντεοσκοπημένη διοργάνωση στην ιστορία του τακεβοντο στην χώρα μας.
Αυτά για σήμερα. Αύριο θα είμαστε όλη την ημέρα στο στάδιο από το πρωί, οπότε κατά το βραδάκι της Κυριακής θα συνεχίσουμε τις ανταποκρίσεις.


3η ημέρα [και φαρμακερή] στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012, Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.
Τα ακέφαλα 3-ποντα καθόρισαν και πάλι το αποτέλεσμα σε πάρα πολλούς αγώνες.
Τα τρίποντα που δόθηκαν ενώ δεν ήταν, καθόρισε το αποτέλεσμα σε πολλούς αγώνες που είδα σήμερα και σε κάποιους εχθές, από τους λίγους αγώνες που είδα το Σάββατο. Εχθές στο facebook βγήκαν και τα πρώτα παράπονα για αυτό ακριβώς το θέμα. Οι αγώνες το Σάββατο έπιασαν τα μεσάνυχτα, με τους τελευταίους αγώνες, τους τελικούς, σε πολλές κατηγορίες.
Θα μου πείτε, καλά εσύ τα βλέπεις όλα λάθος στην διαιτησία.
Όχι δεν λέω ότι είναι όλα λάθος, λέω πως γίνονται λάθη με αποφάσεις που καθορίζουν το αποτέλεσμα, και το καθορίζουν όχι αναγκαστικά κατευθυνόμενα.
Όταν η διαιτησία δίνει τρίποντο (ή και τετράποντο) που δεν είναι, στο πρώτο λεπτό ενός αγώνα ή σε κάποια κρίσιμη φάση, όταν το σκορ έχει μικρή διαφορά, αυτή η απόφαση δεν καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα; Δεν επηρεάζει την εξέλιξη του;
Είναι άλλο να κάνουν μια-δυο λάθος παρατηρήσεις και άλλο να δίνουν τρίποντα εκεί που δεν είναι. Η παρατήρηση είναι μισός πόντος, ενώ το κεφάλι είναι 3 πόντοι.
Ενώ με τους ηλεκτρονικούς θώρακες οι διαιτησία έχει πολύ λιγότερο έργο να κάνει και μπορεί να αφοσιωθεί καλύτερα στο να προσέχει τα χτυπήματα στο κεφάλι και τις γροθιές, ακόμη και έτσι τα λάθη ήταν πάρα πολλά, για να τα αποδώσει κάποιος μόνο στον "ανθρώπινο παράγοντα" και στο ανθρώπινο λάθος, από ένα σημείο και έπειτα μπορείς να το πεις και "ανεπάρκεια".
Δηλαδή, για να καταλάβω, με λιγότερο έργο κάνουν περισσότερα λάθη;
Δεν λέω ότι όλοι οι διαιτητές κάνουν πολλά λάθη, λέω ότι γίνονται λάθη εκεί "που δεν πρέπει"...
Το "διακοσμητικό" video replay, όσες φορές (από τις λίγες) χρειάστηκε η συνδρομή του, στις μισές από αυτές δόθηκε η απάντηση "δεν φαίνεται". Δηλαδή, βιντεοσκοπούμε τον αγώνα για να έχουμε replay και το replay είναι για πέταμα!!! Με μια κάμερα σε τρίποδο σταθερά σε ένα σημείο, ο μισός αγώνας βιντεοσκοπείται με την πλάτη κάποιου αθλητή μπροστά στο φακό που "κόβει" την θέα στην πραγματική δράση και στα χτυπήματα. Αν δεν μπουν τουλάχιστον 2 κάμερες το video replay πολύ πιθανό να κάνει μόνο την μισή δουλειά από αυτή που μπορεί να κάνει. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι αποφάσεις που βγαίνουν και είναι τύπου "δεν φαίνεται", "είναι ασαφές" κτλ. στις μισές τουλάχιστον φορές.
Παρατήρησα και κάτι άλλο, πολλές φορές που πήγαινε να σηκώσει κάποιος προπονητής την κάρτα ένστασης, αμέσως κάποιος από τους κριτές σήκωνε το χέρι του για να καλέσει ο κεντρικός διαιτητής τους κριτές για να βγάλουν απόφαση πάνω σε αυτό που ίσως θα ήθελε να κάνει ένσταση ο προπονητής. Δεν το είδα να γίνεται μόνο μια και δυο, αλλά πάρα πολλές φορές. Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά είπα ότι μάλλον είναι τυχαίο. Όταν όμως έδωσα λίγη παραπάνω προσοχή, έβλεπα να γίνεται σχεδόν συνέχεια. Δεν θα βγάλω κάποιο συμπέρασμα για αυτή την "τακτική" αλλά όσο να 'ναι παρά ήταν "τυχαίο" για να συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά...Δεν ξέρω...

Οι ηλεκτρονικοί θώρακες, θα πούμε ότι δούλεψαν σχετικά καλά. Είδα πάλι πόντους από "αγγίγματα", αυτό όμως που είδα πρώτη φορά, ήταν ένα 2ποντο με μια κλωτσιά (χωρίς περιστροφή και στα πλάγια του θώρακα)!!!!
Έχω δει πολλές φορές να καταγράφει ο Daedo δυο πόντους σε ένα χτύπημα με μίρο τσάκι, ειδικά αν ο αντίπαλος έρχεται με φόρα πάνω στο πόδι (κάτι σαν αναπήδηση της πατούσας πάνω στο θώρακα). Τώρα το είδα και σε κλωτσιά στα πλάγια του θώρακα. Ευτυχώς δεν γίνεται τόσο συχνά, σπάνια θα έλεγα.


Αυτό το πρωτάθλημα θα χαρακτηριστεί από πολλές ανατροπές σε σχέση με τους αναμενόμενους νικητές (όχι ότι  υπάρχουν σίγουροι νικητές) και από πολλούς τραυματισμούς, οι περισσότεροι σχετικά μικροί, όμως είχαμε και έναν σοβαρό τραυματισμό αθλητή στο γόνατο. Από τις πρώτες πληροφορίες που είχαμε, είναι πολύ πιθανό ο αθλητής να έχει μεγάλη ζημιά και να χρειαστεί χειρουργείο, πράγμα που θα σημαίνει ότι θα βρεθεί εκτός αγώνων για πολύ καιρό. Ευχόμαστε να μην είναι η κατάσταση τόσο σοβαρή όσο μάθαμε και να αναρρώσει γρήγορα και χωρίς χειρουργείο αν γίνεται.
Αυτά για το τριήμερο.
Θα επανέλθουμε σε άλλη ανάρτηση με μερικά βίντεο κλιπ που θα δείχνουν τα ακέφαλα 3ποντα που είπαμε παραπάνω.


Θα περιμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την διοργανώτρια αρχή.

[αρχειοθήκη ανάρτησης]
Ανακοινώθηκε η προκήρυξη από την ΕΛΟΤ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2012. 
Τελικά οι αγώνες θα γίνουν στις 9, 10 και 11 Μαρτίου στην Λάρισα, δηλ. μια εβδομάδα μετά από την αρχική δήλωση της ημερομηνίας στο καλεντάρι (δηλ. στις 2~4/3/2012). Θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής 30 ευρώ για τον κάθε αθλητή και την κάθε αθλήτρια. 
Στο τέλος της προκήρυξης γίνεται μια επισήμανση σχετικά με την "στενότητα" χρόνου. Όσοι θα καταλάβουν την 1η θέση στην κατηγορία τους θα απαρτίζουν και την εθνική ομάδα, θα πρέπει λοιπόν όσοι έχουν "ελπίδες" να διακριθούν, να ετοιμάζουν από τώρα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα (διαβατήριο κτλ.) για να μπορέσουν να ακολουθήσουν την αποστολή της εθνικής ομάδας στο Κάιρο της Αιγύπτου.


Το στάδιο, Κλειστό Νεάπολης (πληροφορίες από το stadia.gr και την elter.gr) στην Λάρισα:


Χωρητικότητα: 3.958
ΤοποθεσίαΤο κλειστό βρίσκεται στη Λάρισα (150 χλμ από τη Θεσ/νίκη και 350 χλμ από την Αθήνα). Στην πόλη μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο. Η Νεάπολη είναι στη νότια πλευρά της Λάρισας, επάνω στο δρόμο που οδηγεί προς την Καρδίτσα. Για να πάτε εκεί από το κέντρο της πόλης, ακολουθήστε τα σήματα προς Καρδίτσα και θα φτάσετε στο γήπεδο αμέσως μόλις βγείτε από τη Λάρισα. Αν όμως έρχεστε στην πόλη από την Εθνική Οδό, υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και σύντομος δρόμος: Βγείτε στην έξοδο "Λάρισα 1", αν έρχεστε από την Αθήνα ("Λάρισα 4", αν έρχεστε από Θεσ/νίκη). Ακολουθήστε τα σήματα προς "Καρδίτσα, Τρίκαλα". Θα οδηγηθείτε στον νότιο περιφερειακό της Λάρισας και σε λίγο θα δείτε αριστερά σας το κλειστό.

Κατεβάστε την προκήρυξη:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε