Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ETU, Ανακοινώθηκε το 1ο Πρωτάθλημα Συλλόγων

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Ανακοίνωση για το 1ο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο για Συλλόγους (European Championships for Clubs).

Τον Ιανουάριο του 2013, η ETU θα διοργανώσει το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων στην Αθήνα, Ελλάδα. Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος όλοι οι Σύλλογοι / Σωματεία που ανήκουν σε Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της ETU, θα μπορούν να συμμετέχουν με τις αγωνιστικές τους ομάδες.

Θα υπάρχουν αγώνες σε 8 κατηγορίες βάρους (και από τα δυο φύλα) και κάθε Σύλλογος/Σωματείο θα μπορεί να αποστείλει ομάδα αποτελούμενη από ένα αθλητή/αθλήτρια  για κάθε μια κατηγορία βάρους σε αυτή την διοργάνωση: μέγιστος αριθμός 16 αθλητών/αθλητριών μαζί με 5 συνοδούς θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες.

Η ETU αναμένει ένα σύνολο από 2500 συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα ακολουθήσουν σύντομα!

=========================
Άλλες πρόσφατες ειδήσεις από την ETU:
(Πηγή: ETU, News, Austrian Head of State Receives Honorary 9th Dan, 14-05-12 00:13)  
Τιμητικό 9ο DAN (Kukkiwon 9th Dan) στον Dr. Heinz Fischer, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας.


Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Κορεατικού Πολιτισμού (Korea Culture House) στην Βιέννη της Αυστρίας, ο Πρόεδρος Dr. Heinz Fischer, Επικεφαλής της Δημοκρατίας της Αυστρίας, παράλαβε τιμητικό πιστοποιητικό 9ου DAN (9th Dan certificate) από την Kukkiwon. Ο Πρόεδρος Fischer παρακολούθησε επίδειξη της Keimyung Taekwondo Demonstration Team, η ομάδα επίδειξης ταεκβοντο περιοδεύει στην Αυστρία έπειτα από πρόσκληση του Dr. Norbert Mosch, επίτιμος πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο και μέλος του ΔΣ της ETU  (President of the Austrian Taekwondo Federation και ETU Board Member).

Η ομάδα Keimyung team καθοδηγείται από τον  Grandmaster Lee Kyu Hyung, ο οποίος και παρέδωσε το τιμητικό πιστοποιητικό του Dan μαζί με μία στολή ταεκβοντο (Taekwondo dobok) και με μια Μαύρη Ζώνη, πάνω στην οποία ήταν κεντημένο το όνομα του Προέδρου Dr. Fischer.

Ο επικεφαλής του κράτους, ήταν πολύ ευχαριστημένος και παρακολούθησε όλη την επίδειξη ταεκβοντο, που πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο, παρόλο τον βροχερό καιρό. Στο τέλος συνεχάρη κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας επιδείξεων προσωπικά και εξέφρασε την βαθειά εντύπωση που του προκάλεσε η επίδειξη των καλλιτεχνικών τεχνικών του ταεκβοντο από τα μέλη της ομάδας Keimyung. Ο πρόεδρος Fischer είναι ο 1ος Αυστριακός που λαμβάνει τον βαθμό του 9ου DAN από την Kukkiwon, έστω και αν είναι τιμητικός ο τίτλος. Τα αυστριακά ΜΜΕ κάλυψαν το γεγονός και εξέθεσαν το ταεκβοντο στο ευρύ κοινό τους.

Η ομάδα Keimyung μαζί με τον Grandmaster Lee Kyu Hyung θα παραμείνει μέχρι και τις 11 Μαΐου στην Αυστρία και μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό επιδείξεων και σεμιναρίων στην Αυστρία και στην Κροατία.

======================
(Πηγή: ETU, News, King Harald V of Norway visits Taekwondo Club, 12-05-12 17:29)
 

Ο Βασιλιάς King Harald V της Νορβηγίας επισκέπτεται σύλλογο του ταεκβοντο. Ο Βασιλιάς έδειξε ενδιαφέρον για την κορεατική πολεμική τέχνη.

Στις 16 Απριλίου ο King Harald V της Νορβηγίας επισκέφτηκε τον σύλλογο ταεκβοντο Grorud Taekwondo Klubb στην Νορβηγία. Συνοδευόταν από τον Δήμαρχο του Όσλο, Mr. Fabian Stang. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν ότι ο Βασιλιάς θέλησε να συνομιλήσει με τους νέους και τους εθελοντές στις τοπικές κοινωνίες που υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Νορβηγίας, οι οποίοι συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικών συμπεριφορών, έτσι λοιπόν επέλεξε έναν σύλλογο ταεκβοντο.

Η επίσκεψη προκάλεσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ που έτρεξαν να καλύψουν ειδησεογραφικά το γεγονός. Τα μέλη του συλλόγου εκτέλεσαν μια μικρή επίδειξη και κάποια από τα νεαρότερα μέλη του συνομίλησαν με τον Βασιλιά σχετικά με τις μεγάλες αξίες του ταεκβοντο. Ο Βασιλιάς και ο Δήμαρχος εντυπωσιάστηκαν από το ταεκβοντο, και από την σκληρή δουλειά των παιδιών και των εθελοντών που εργάζονται σκληρά για να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός καλού και ασφαλούς περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν αυτές τις καλές συμπεριφορές.

Η επίσκεψη του Βασιλιά στον σύλλογο ταεκβοντο αναμεταδόθηκε στα εθνικής εμβέλειας κανάλια τηλεόρασης και σε όλες τις μεγάλες και τοπικές εφημερίδες στην Νορβηγία. Υπήρξε μια μεγάλη και θετικότατη ανταπόκριση του κόσμου σε όλη την χώρα, και όχι μόνο αυτών που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες.

Μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη (κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε