Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Στο Μεξικό το επόμενο Παγκόσμιο Α/Γ 2013 της WTF

(Πηγή: WTF, WTF News, Mexican City of Puebla to Host 2013 World Taekwondo Championships, 3 Apr 2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Η μεξικάνικη πόλη Puebla θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο του 2013

Η μεξικανική πόλη Puebla, κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Α/Γ 2013 της WTF (2013 WTF World Taekwondo Championships), όπως υπερψηφίστηκε έναντι της άλλης  υποψήφιας πόλης στην Κροατία, το Split, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου στο ξενοδοχείο Renaissance στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 2 Απριλίου 2012. Οι προτεινόμενες ημερομηνίες για το πρωτάθλημα, που γίνεται κάθε δυο χρόνια, είναι για τις 17 με 23 Ιουνίου του 2013.


Στην Κινεζική Ταϊπέι δόθηκε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Ε/Ν 2014 της WTF (10th WTF World Junior Taekwondo Championships), στην New Taipei City στις 23 με 27 Ιουλίου 2014. Η Σενεγάλη κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το 2013, το  Παγκόσμιο Κύπελλο Ομάδων Ταεκβοντο 2013 της WTF (2013 WTF World Cup Taekwondo Team Championships) και το  4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρα-Ταεκβοντο της WTF, (4th WTF World Para-Taekwondo Championships) στο Dakar. Η Κινεζική Ταϊπέι και η Σενεγάλη ήταν και οι μόνες υποψήφιες χώρες.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΔΟΕ, το Συμβούλιο της WTF ενέκρινε ομόφωνα την ψήφιση του Καταστατικού για το στοίχημα (betting) και την καταπολέμηση της διαφθοράς (anti-corruption), και την ψήφιση της θέσπισης του Ιατρικού Κώδικα της WTF (WTF Medical Code).

Η WTF έχει υιοθετήσει αυτά τα καταστατικά για το στοίχημα και την καταπολέμηση της διαφθοράς ως μέσο διαφύλαξης της ακεραιότητας του αθλήματος του Ταεκβοντο, απαγορεύοντας οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να επηρεάσει και να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των αγώνων της και για τη θέσπιση μηχανισμού επιβολής κυρώσεων για όσους, μέσω της διεφθαρμένης συμπεριφορά τους, βάζουν την ακεραιότητα του αθλήματος σε κίνδυνο.

Ως Ολυμπιακή ομοσπονδία, η WTF αναγνωρίζει τον Ιατρικό Κώδικα του Ολυμπιακού Κινήματος και έχει υιοθετήσει τον Ιατρικό Κώδικα για την οργάνωση της ιατρικής περίθαλψης και θεραπείας, την έρευνα για την ασφάλεια, την καταπολέμηση του ντόπινγκ, την εκπαίδευση και τους απαραίτητους ελέγχους για την περιφρούρηση από το  ντόπινγκ, τόσο εντός αγώνων όσο και εκτός αυτών.

Σύμφωνα με την θέσπιση του Ιατρικού Κώδικας, η WTF απαιτεί τον ιατρικό έλεγχο σε όλες τις διοργανώσεις αγώνων που γίνονται υπό την αιγίδα της και θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τον Ιατρικό Κώδικα της WTF και λειτουργούν σε στενή συνεργασία με την Ιατρική Επιτροπή της WTF.

Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις Σεϊχέλες ως νέο μέλος της ομοσπονδίας. Εν αναμονή της τελικής έγκρισης στην Γενική Συνέλευση της WTF στις 3 Απριλίου, οι Σεϊχέλες θα είναι 201η χώρα μέλος της WTF.

Οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες που γίνονται για τους αγώνες του ταεκβοντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. Ο κ. Dai-Soon Lee, αντιπρόεδρος της WTF, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου σχετικά με τις προετοιμασίες για την 40η επέτειο της WTF από την ίδρυση της. Τα μέλη του Συμβουλίου έλαβαν επίσης ενημέρωση για τα προγράμματα "I Love Taekwondo" και "Friends Guard".

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου της WTF, ο πρόεδρος της WTF, Chungwon Choue παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Jin Suk Yang για τα πέντε χρόνια που υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στην WTF.

Ο πρόεδρος Choue παρέδωσε επίσης και την επιστολή  διορισμού στον κ. Jean-Marie Ayer, για την τοποθέτησή του στην θέση του Γενικού Γραμματέα της WTF, και στα δύο νέα μέλη του Συμβουλίου της WTF, στον κ. Heinz Gruber από τη Γερμανία και στον κ. Milan Kwee από την Σιγκαπούρη.

-----------------------------------------

(Πηγή: masTaekwondo, MASTAEKWONDO EN SHARM EL SHEIKH, México sede del Campeonato Mundial Absoluto 2013, Egipto | M. Rojas | 15:45:00 02/04/2012[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
Το MASTAEKWONDO στο SHARM EL SHEIKH
Το Μεξικό θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ του 2013

Τα νέα ανακοινώθηκαν κατά την διεξαγωγή της σύσκεψης του Συμβουλίου της WTF, που έγινε το απόγευμα στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του υπέροχου 5 αστέρων ξενοδοχείο, το "Renaissance Sharm El Sheikh". Μιλήσαμε με το Juan Manuel Lopez (πρόεδρος της FMTKD, Μεξικάνικη Ομοσπονδία Ταεκβοντο).
Ο ανταγωνισμός για την φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταεκβοντο Α/Γ της WTF της επόμενης χρονιάς, εντάθηκε ανάμεσα σε δυο μεγάλες χώρες, την Κροατία και το Μεξικό.

Ενώ η ευρωπαϊκή χώρα έκανε μια παρουσίαση κλασσική και κάπως απότομη, οι Μεξικανοί μάγεψαν με την δική τους πρόταση, η οποία αποτελούνταν από ένα θεαματικό βίντεο, την αφίσα που περιελάμβανε το επίσημο λογότυπο, και με ένα μοντέλο που παρουσίασε δύο ξεχωριστές και σημερινές φορεσιές με χαρακτηριστικά κουστούμια του πολιτισμού τους, για τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της WTF, που ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση του Μεξικού.
Η ψηφοφορία ήταν πολύ σαφής και ως εκ τούτου, το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο θα φιλοξενηθεί στην πόλη Puebla του Μεξικού, στις 19 έως 23 Ιουνίου του 2013.
"Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, που συνεργάστηκε με τον καθηγητή Moon, τις δημοτικές αρχές και την FMTKD. Είμαι πεπεισμένος ότι κάναμε πολύ καλά και αυτό φαίνεται από την επίτευξη μιας σαφής νίκης, στην διεκδίκηση της διοργάνωσης. Είναι κολακευτική η εμπιστοσύνη που μας απέδωσε το Εκτελεστικού Συμβουλίου της WTF, γνωρίζω ότι η Κροατία θα μπορούσε να ήταν μια πολύ καλή χώρα για την φιλοξενία των αγώνων, αλλά εργαστήκαμε σκληρά και έτσι το Μεξικό ανέλαβε τους αγώνες, θα είναι ένα αξέχαστο γεγονός για όλους", μας εξήγησε πολύ χαρούμενος ο Juan Manuel Lopez Delgado, πρόεδρος της Μεξικανικής  Ομοσπονδίας Ταεκβοντο στο masTaekwondo.com.
Αύριο στη Γενική Συνέλευση θα ανακοινωθεί και επίσημα, η είδηση, ​​σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες θα παρευρίσκονται εκεί για να διευθετήσουν όλα τα τελευταία θέματα σχετικά και με την διοργάνωση που γίνεται εδώ στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου.

Matias Rojas, Exclusive masTaekwondo.com
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com

[σχολιασμός]
Αν και το Μεξικό είναι μια πολύ καλή επιλογή για την φιλοξενία της διοργάνωσης του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Α/Γ (έχει ήδη φιλοξενήσει το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2010), η επιλογή της Κροατίας θα ικανοποιούσε περισσότερο. Δεν είναι και λίγο να γίνεται μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση αγώνων στην "γειτονιά" σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε