Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το ενημερωτικό έντυπο της GB Taekwondo

Επίσημο Ενημερωτικό Φυλλάδιο από την Βρετανική Ομοσπονδία Ταεκβοντο, 

Τετάρτη 10/11/2011

[μετάφραση: Σίμος Δαλκυριάδης, Πηγή: GB Taekwondo Newsletter]

Συνέντευξη με τον Martin Stamper

Ο Martin είχε μια εκπληκτική χρονιά επιστροφής, κερδίζοντας στους 22 από τους 23 αγώνες του. Εδώ, μας μιλάει για πως η νεοαποκτηθείσα οικογένεια του τον “ανάγκασε” να περιοριστεί, για τα πάνω και τα κάτω που είχε μέσα στο 2011...
 
Είχες μια εκπληκτική χρονιά φέτος, τι σε οδήγησε σε αυτή την επιτυχία;
Όλα ξεκίνησαν στην Κούβα τον Ιανουάριο. Εκεί είχα ένα πολύ καλό και δύσκολο πρόγραμμα προπόνησης. Είχα μερικούς δοκιμαστικούς αγώνες, και ένιωσα εκεί πως πραγματικά είχα επιστρέψει πίσω στα καλύτερά μου.
Αναζωπυρώθηκε και η συνεργασία μου με τον προπονητή Steve Jennings, όντας ξανά πίσω στα καλύτερά μου και με ένα έξυπνο από πλευράς τακτικής και στρατηγικής, σχέδιο, είδα το παιχνίδι μου να αποδίδει πραγματικά. Αυτό οδήγησε στην επιτυχία μου στο US OPEN, και συνεχίζει να με ακολουθεί από εκεί και έπειτα. Έχω κάνει 23 αγώνες φέτος, και έχω υποστεί μόνο μια ήττα, στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εκτός από αυτή την απογοήτευση, είχα πραγματικά μια πολύ θετική χρονιά.
Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Steve, και πως σε βοήθησε στην επιτυχία;
Είμαστε μαζί και το 2010, αλλά ο Steve έπρεπε να λείψει για λίγο καιρό, εγώ είχα τραυματιστεί και παράλληλα είχα και την γέννηση της κόρης μου. Έτσι χάσαμε την επαφή, την στενή σχέση που είχαμε στο παρελθόν, όμως στην Κούβα καθίσαμε κάτω και κουβεντιάσαμε και είπαμε πως θα πρέπει να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί. Και από τότε αυτό έδειξε να αποδίδει.
Όταν είμαι στο τερέν δεν είναι κανένας άλλος που θέλω να βρίσκεται στην καρέκλα του προπονητή. Όταν μάχομαι από ένστικτο ο Steve με κάνει καλύτερο μαχητή σημειώνοντας τα λάθη μου και συμβουλεύοντας με. Συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά μαζί και η επιτυχία αυτής της χρονιάς δείχνει το πόσο καλά δουλεύει αυτό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πάνω στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Μεγάλη Βρετανία “κατέβηκε” με μια δυνατή οκταμελής ομάδα στην Κύπρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν 2011 και επέστρεψε με μια απίθανη συλλογή από 3 χάλκινα μετάλλια.
Η Sophie Dickson και η Jamie Abley, που και οι δυο βρίσκονται στο World Class Performance Programme (Παγκόσμιας Κλάσης Πρόγραμμα Εξέλιξης), κέρδισαν μετάλλια στα Ν[59-] και Ν[55-] αντίστοιχα, ενώ η Beth Worthington, από το South Hams taekwondo club, έφερε μαζί της επιστρέφοντας το χάλκινο στα Ν[44-].
Η Sophie, που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στις Νεάνιδες στο French Open, μίλησε για την επιτυχία της και την εξασφάλιση του χάλκινου μεταλλίου. "Το να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο στις Νεάνιδες στο Ευρωπαϊκό, φέτος, ήταν για μένα ένα μεγάλο κατόρθωμα όμως και μια απογοήτευση γιατί δεν ήταν το χρώμα που κυνηγούσα. Το να χάσω την θέση στον τελικό μετά από έναν πόντο στον “ξαφνικό θάνατο” με έκανε πιο αποφασισμένη για τους μελλοντικούς μου αγώνες να πετύχω το χρυσό μετάλλιο."


διαβάστε περισσότερα (στα αγγλικά)...

To BRITISH OPEN

Πάνω από 450 αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 50 χώρες έδωσαν το παρών στο Διεθνές Ανοιχτό Βρετανικό Πρωτάθλημα (British International Open) που έγινε το σαββατοκύριακο, 1 με 2 Οκτωβρίου στο Manchester.
Η διοργάνωση, που τώρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα βαθμολογικά γεγονότα στο παγκόσμιο καλεντάρι, αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για την Βρετανία, λόγω του ότι, τέσσερις αθλητές της κατηγορίας Α/Γ κέρδισαν χρυσό, ένα αργυρό και δυο χάλκινα μετάλλια.




 Όλοι οι αγώνες και οι τελικοί είναι διαθέσιμοι για “κατέβασμα” στο download from the website.

Εθνικό Πρόγραμμα Ομάδας Ταλέντων Π/Κ

Τον επόμενο μήνα θα δούμε την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Ομάδας Ταλέντων Π/Κ, όπου πάνω από 50 νεαροί αθλητές και νεαρές αθλήτριες θα συμμετέχουν στις τάξεις του προγράμματος στην Ακαδημία του GB Taekwondo στο Manchester.
Στο φως της πρόσφατης χρηματοδότησης του Sport England 'Excel' Programme, η GB Taekwondo τώρα θα στρέψει την προσοχή του στους αθλήτες Π/Κ και Ε/Ν, με την οργάνωση περισσότερων camps που είναι να γίνουν από τον Δεκέμβριο.

Ο Ruebyn έχει ακόμα έναν λόγο να υπερηφανεύεται!

Ο RUEBYN Richards κατόρθωσε να πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα της καριέρας του ως ένας από τους διάσημους Βρετανούς, πετυχαίνοντας να κερδίσει δυο μετάλλια στο περίφημο Croatian Open στο Zagreb. Ο γεννημένος στο Nottingham αθλητής, δεν κέρδισε για λίγο, το χρυσό στην ολυμπιακή κατηγορία των Α[80-].

διαβάστε περισσότερα (στα αγγλικά)...

Movember – Συλλογή χρημάτων

Το GB Taekwondo έχει μείνει πίσω στην φετινή Movember καμπάνια του, για να κατορθώσει να αυξήσει την συλλογή χρηματικών κεφαλαίων και την ενημέρωση του προγράμματος ανδρικής υγείας, συγκεκριμένα για τον καρκίνο του προστάτη και άλλους καρκίνους που επηρεάζουν του άνδρες.


Τον μήνα Νοέμβριο κάθε χρόνο, το πρόγραμμα Movember είναι υπεύθυνο για το ότι εμφανίζονται μουστάκια στα πρόσωπα χιλιάδων ανδρών στην Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Περιμένετε να δείτε τους όμοιους των Tony Grisman, Martin Stamper, Andrew Deer και Damon Sansum, καθώς και σε πολλούς άλλους στον αθλητισμό, να αποκτούν μουστάκι, τις επόμενες εβδομάδες! Αυτό γίνεται για καλό σκοπό, οπότε ενωθείτε μαζί τους, δείτε την πρόοδο του προγράμματος ή δωρίστε και εσείς στο donate here!!

5 βασικά “κόλπα” για τους αγώνες

από την Sarah Broadhead (Φυσιολόγος στο GB Taekwondo)

1. Έχε ένα σαφές πλάνο (σχέδιο) για το πως θέλεις να αγωνιστείς

Επιβεβαίωσε ότι εσύ και ο προπονητής σου είστε σύμφωνοι πάνω σε αυτό (το πλάνο). Έχε 2 ή 3 "λέξεις κλειδιά” που θα σου θυμίζουν το πλάνο και επαναλάμβανε τες στον εαυτό σου όταν αναμένεις (πρι από τον αγώνα) για να συνεχίζεις και να είσαι συγκεντρωμένος.

2. Επικεντρώσου σε σένα και όχι στον αντίπαλο

Να είσαι προετοιμασμένος (proactive: έτοιμος από πριν για τις ενέργειές σου) στο φέρεις σε πέρας το πλάνο σου από την αρχή άσχετα με το πως είναι ή φαίνονται να είναι, οι αντίπαλοί σου. Μην περιμένεις να δεις πρώτα τι θα κάνουν αυτοί. Μην δίνεις και τόσο μεγάλη σημασία στο, από ποια χώρα προέρχονται.


3. Να σκέφτεσαι την διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα

Το όνειρό σου είναι να νικήσεις στην μάχη/αγώνα, αυτό όμως είναι έξω από τον άμεσο έλεγχό σου. Αντί αυτού, συγκεντρώσου (επικεντρώσου) στο να κάνεις πράγματα που θα σου επιτρέψουν να αγωνιστείς με τον καλύτερό σου εαυτό και δώστα όλα.

4. Πες στους άλλους τι θέλεις να “ακούς” την ημέρα των αγώνων
Άσε τους προπονητές και την οικογένειά σου να ξέρουν το τι μπορούν να πουν που θα σε βοηθήσει ή δεν θα σε βοηθήσει. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει να, μιλάνε για πράγματα που μπορούν να ελέγξουν – πχ. το αγωνιστικό πλάνο σου, ο να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, να δώσεις όλα και όχι για τον αντίπαλό σου, την ισοπαλία και το πάνε και νίκησε.

5. Διασκέδασε το!

Στην προπόνηση βάζεις πολύ κόπο και σκληρή δουλειά για να φτάσεις να να συμμετέχεις στους αγώνες. Αν ηρεμήσεις και κάνεις ότι κάνεις στην προπόνηση αυτό θα σου δώσει ως αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή απόδοση που μπορείς να έχεις. Αν προσπαθείς πάρα πολύ, να το πολυσκέφτεσαι ή να βάζεις πίεση πάνω στον εαυτό σου δεν θα αποδόσεις και τόσο καλά. Δώσε στον εαυτό σου να ευχαριστηθεί τον αγώνα και την μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε