Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ETU, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα SUB21 (16-21)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο 16-21 (European Taekwondo Championships 16-21) γνωστό και ως SUB21, για το 2012 έχει προγραμματιστεί και έχει ανακοινωθεί ότι έχει αναλάβει να το διοργανώσει η ΕΛ.Ο.Τ. στην Ελλάδα, στις 14 με 17 Ιουνίου 2012. 
Για την ακρίβεια η ΕΛ.Ο.Τ. είναι η εθνική ομοσπονδία που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, την διοργάνωση την έχει αναλάβει μια Οργανωτική Επιτροπή που έχει μέλη από την ΕΛ.Ο.Τ. και την ETU και είναι υπό την αιγίδα της ETU.

Το στάδιο που θα γίνουν οι αγώνες θα είναι το METS SPORTS HALL (Κλειστό Γήπεδο «Παναγιώτης Γκάζγκας»,  ΜΕΤΣ) και βρίσκεται στην Αθήνα.

Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος, επίσημα η ETU ανακοίνωσε τις ηλικίες, της χρονιές γέννησης και τις κατηγορίες βάρους, που θα πρέπει να έχουν οι αθλητές & οι αθλήτριες για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και αυτές είναι:

Ηλικίες: από 16 ετών έως και 21 ετών
Έτη γέννησης: 1992, 1993, 1994, 1995 και 1996
Κατηγορίες βάρους: Οι κατηγορίες βάρους της WTF για τους Άνδρες/Γυναίκες, δηλ. όπως καταγράφονται στον Πίνακα της παρ. 1 του Άρθρου 5, Κατηγορίες Βάρους (Weight Division) στην σελίδα 10, στους κανονισμούς αγώνων της WTF (τελευταία έκδοση WORLD TAEKWONDO FEDERATION, COMPETITION RULES & INTERPRETATION, In force as of October 4, 2011:

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δυο τέτοια πρωταθλήματα στην Ευρώπη (σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε στο site της ETU και στην σελίδα με τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων της, εδώ θα βρείτε όλα τα αποτελέσματα από τις διοργανώσεις που έχουν γίνει), European Taekwondo Union > Info + Results > Results
- European Taekwondo Championships 2009 under 21 in Vigo/Spain
- EM 18 - 21 in Kharkov/Ukraine 2010

Οπότε θα υποθέσουμε ότι το πρωτάθλημα που θα γίνει στην χώρα μας θα είναι το 3ο (στην σειρά, αν και αυτό της Ουκρανίας είχε ηλικίες 18~21 μόνο).

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αφού δεν έχει βγει ακόμα η σχετική προκήρυξη, από τις πληροφορίες που συλλέξαμε φαίνεται, πως η συμμετοχή θα είναι με Εθνικές Ομάδες (που θα συγκροτηθούν για αυτό τον σκοπό) από τις χώρες μέλη της ETU. Πράγμα που σημαίνει πως η ΕΛ.Ο.Τ. θα πρέπει με κάποιον τρόπο να επιλέξει τους αθλητές & τις αθλήτριες που θα απαρτίζουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα. 

Λόγω των ηλικιών που επιτρέπεται να συμμετέχουν, οι αθλητές/-τριες θα μπορούν να είναι είτε Έφηβοι/Νεανίδες, είτε Άνδρες/Γυναίκες. Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα γίνει η επιλογή των αθλητών/-τριων από την Ομοσπονδία μας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Είναι όμως ένας γρίφος στον οποίο θα πρέπει να δώσει λύση η ΕΛ.Ο.Τ., αφού ο καιρός περνάει και έχουν μείνει μόνο περίπου 4 μήνες μέχρι την διοργάνωση.

Το περίεργο με αυτή την διοργάνωση είναι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών, που είναι λες και γίνεται με το "σταγονόμετρο", λίγο-λίγο και σε δόσεις. Κάθε τόσο ανακοινώνονται στοιχεία σχετικά με το πρωτάθλημα, είτε από την ΕΛ.Ο.Τ. είτε από την ETU και με διάφορους τρόπους. 
Ξεκίνησαν από μια γενική ανακοίνωση ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την διοργάνωση, μετά γράφτηκε χωρίς ημερομηνίες, η διοργάνωση στο καλεντάρι της ETU και ότι θα γίνει κάπου τον Ιούνιο και στην Αθήνα, μετά μπήκαν και οι ημερομηνίες στην εγγραφή, μετά βγήκε επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΟΤ ότι όντως θα γίνουν οι αγώνες, μετά πάλι η ΕΛΟΤ ανακοίνωσε που θα γίνουν και ζητά εθελοντές, τώρα βγαίνει πάλι η ETU και με μια λιτή ανακοίνωση μας λέει επιπλέον ποιές θα είναι οι ηλικίες...
Σαν να μας δίνουν την προκήρυξη κομματάκι-κομματάκι.
Στο καλεντάρι της WTF δεν αναφέρετε αυτή η διοργάνωση, πράγμα που σημαίνει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν την έχει κατατάξει ακόμα σε κάποια κλάση, όπως κάνει συνήθως για όλες τις σημαντικές διοργανώσεις: WTF Events Calendar, WTF Calendar 2012, last updated: March 6, 2012.


Τέλος πάντων, θα περιμένουμε την κανονική προκήρυξη των αγώνων για να γράψουμε περισσότερα. 
   
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΣ
(Γήπεδο Μπάσκετ)
Μουσούρη Μάρκου 70
Παγκράτι, Αθήνα
11636 ΑΤΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε